Merhaba sevgili yazarlar ☺️
İster çay saati, ister öğle yemeği menüleri, bazen sofralarınızı zenginleştirirken bazen de özel günlerinizi daha da özel kılıyor. Harika bir tarifi olan herkese merhaba, bir başka yemeği sarma isteği uyandıracak ☺️
Kağıt ve kalemler hazırsa daha lezzetli bir tarif:
Taze yapraklar sıcak suda kaynatılır.
Yaprak renk değiştirmeye başlayınca diğer tarafı çevrilir ve haşlanır. Haşlanan yapraklar süzgeçten alınır ve suyu dökülür.
Not: Salamura yaprakları kullanılıyorsa, bir gün önceden suda bekletilerek tuzu alınır.
İç mekan çamuru için;
4 su bardağı pirinç 1 su bardağı kaynar suda haşlanır.
Suyu çekildiğinde ocaktan alınır. Bir paket tavuk göğsü rondodan geçer. Bir konteynere yerleştirilirler.
Soğan, maydanoz ve dereotu serpin. Sarımsak kıyılmış. Salça, yağ, tuz, nar suyu ve baharatlar (özellikle bol kimyon) eklenir. Pirinç ekleyin ve her şeyi karıştırın.
Yaprakların kesilmesiyle başlar. Tezgahta üstte sinir bölümü olan bir sayfa açılır.
Harç ve kaşık 1 arasına konur. Yanlardan içleri kapatılarak sarılır.
Yaprağı pişireceğimiz tencerenin içi sıvı yağdır. Yere bir sıra yaprak serilir (yanma riskine karşı)
Sarılı yapraklar tencereye düzgünce dizilir. Yarım su bardağı zeytinyağı, yarım su bardağı nar suyu (damak zevkinize göre) ekleyin.
Plaka yaprakların üzerine yerleştirilir. Tencerenin kapağı, kapaktan geçecek şekilde sıcak su ilave edilerek kapatılır.
Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Ara ara kontrol etmekte fayda var. Mümkünse su ilave edilmelidir.
Çamur veya yaprak kalmışsa kapaklı bir kutuda buzdolabında saklayabilirsiniz.
Ve lezzetine şaşırmayacağınız güzel dürümümüz hazır.
Ruhunla iyi şanslar.
İyileşmenin tadını çıkar ☺️
@rabiasultansuna = instagram sayfamda bekliyorum❤️
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]