Merhaba arkadaşlar bugün sizlere yazın en önemli yemeklerinden biri olan otlar ve zeytinyağı tarifi vereceğim.
Bamya Unu ve Zeytinyağı Tarifi için öncelikle otun üst kısmındaki sapını dikkatlice kesip çıkaralım. Derin kesip delikli kısmını ortaya çıkardığınızda, bitkinin mukoza zarı çok geçirgendir ve yemeğinizin suyu kaybolur, bu nedenle bitkinin en önemli kısmı nasıl seçildiğidir arkadaşlar.
Bitkiyi çıkardıktan sonra bir veya iki kez yıkayın ve büyük bir elek içine koyun.
Soğanları soyup biberle birlikte yıkayalım ve hepsini yarım aya bölelim.
Daha sonra domatesleri küp küp keselim, sarımsakları soyup kesmeden ve hazırlamadan ince dilimler halinde keselim.
Tencereyi ocağa alalım, soğanı koyalım, 1 su bardağı su ekleyip orta ateşte pişirelim.
Soğan suyunun yanındaki biberi ekleyip pişirelim. Su kaynayınca sıvı yağı ekleyip kısık ateşte 5 dakika kavurun. Domates salçasını ekleyin ve koku kaybolana kadar kavurmaya devam edin.
Sos hazır olduğunda domatesleri ilave edelim ve domatesler suyunu bırakana kadar orta ateşte pişirelim.
Kıymayı koyup karıştırın ve sarımsağı tencereye alıp kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
Tenceredeki su kaynamaya başlayınca ocağı çok kısık ateşe getirelim ve bir iç çekerek yemeğin yavaş yavaş pişmesine izin verelim. Yiyecekleri sık sık karıştırırsanız, bitki hızla parçalanır ve sıvı tekrar dışarı çıkar.
Ot çok yumuşak olduğunda yemeğimiz hazırdır.
Zeytinyağlı bamya hazır.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]