Zeytinyağlı Barbunya, Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Kırmızı Barbunya ve Zeytinyağı Tarifi,

Siyah suyun çıkması için akşamdan ıslattığımız barbunyayı alıp beş dakika kadar pişiriyoruz. kaynatıp süzelim.

Başka bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun.

Üzerine doğranmış havuç ve patatesleri ekleyip beş dakika pişirin. Hadi karıştıralım.

Salçayı ekleyin, süzülmüş barbunyayı ekleyin, üzerini geçecek kadar sıcak suyumuzu ve tuzumuzu ekleyip 30 dakika bekletin, kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirelim ve ara ara barbunyaların yumuşak olup olmadığını kontrol edelim.

Barbunya ve Zeytinyağı hazır.

🌼Yemek yemeyi seviyorum

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın