Zeytinyağlı Biber Dolması (Muhteşem Lezzet)

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi,

Pirinci ılık suda ıslatın ve 1/2 saat bekletin.

Dolmalık biberin saplarını ve çekirdeklerini temizleyip yıkıyoruz.

Pirinci süzün ve bir süzgecin içine koyun.

Soğanları yemek için doğrayıp fındıkları ekleyip birlikte kavuruyoruz.

Sık karıştırırsanız fındıkların her tarafı kahverengi olur, değiştiremezseniz ayrı ayrı kavurun.

Üzüm artıklarını temizlemek için biraz toz serpin ve uygulayın, kolayca çıkacaktır.

Yıkayın ve biraz ıslatmak için ılık suya koyun.

Fındıkların rengi değiştikçe soğan da değişir. Pirinci soğana ekleyin. Pirinç taneli hale gelene kadar kızartın.

Tuzu 30 taneye dökün.

Baharatları ve toz şekeri ekleyip 2 su bardağı sıcak su koyun ve su hazır olana kadar kısık ateşte pişirin.

Maydanozu ince ince serpip ekleyin. Toz için bekleyin. Süzülen pirinci bibere sıkmadan doldurun, pirinç kabaracağı için biraz boşluk bırakın.

Biberleri bir dilim domatesle kaplayın.

En alt sırayı koyun ve biberin ağzından 2 parmak sıcak su koyun, suya biraz tuz, zeytinyağı ve 1/2 limon suyu ekleyin.

Kaynadıktan sonra orta ateşte biberler yumuşayana kadar pişirin.

İsteğe bağlı ancak şiddetle tavsiye edilir.

İlk ısı çıkıyor, kalan suyu borcamın içine koyun ve kuruyana kadar deliğin altına biberi koyun, 180 ° C’ye ısıtılmış fırına koyun ve biberleri kızartın.

Önce tek başına daha sonra streç film ile kapatıp buzdolabında dondurup servis yapın.

Zeytinyağlı Biber Dolması hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın