Zeytinyağlı yemeklerin en asilinin zeytinyağlı enginar olduğunu söyleyebiliriz. Akşam yemeğine gelen arkadaşlarımıza zeytinyağlı enginar ikram edebiliriz. Ege bölgesinin bu harika lezzetini herkese sunabiliriz. Soğuklar arasında harika bir ziyafet olan zeytinyağlı enginar damakta damaklarda bir tat bırakacak.
MALZEMELER
- 6 enginar
- 2 patates
- 2 havuç
- 7 soğan pırasa
- 1.5 çay kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 Katkı Limon
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 Demet Süt Oto
- ceviz
İlk olarak enginar çekirdeğindeki yaprak ve çiçek ayıklanır. Alt kısım kısaltılır ve soyulur. Sadece 4 cm enginar kaldı. Temizlenmiş ve limon çekirdekleri çıkarılmış enginarı ovalayarak limonlu suyun içinde bırakalım. Büyük bir kaseye koyduğumuz enginarları birkaç dakika bekletin.
Tencereden limonlu su ve unlu enginarları alıp tencereye koyalım. Patatesleri soyun ve küçük küpler halinde kesin. Aynı şekilde havuçları da sıyırıp küp şeklinde kesiyoruz. Tencereye havuç ve patatesleri yayın. Daha sonra soyulmuş arpacıkları ekleyin.
Enginarların üzerine zeytinyağı gezdirip dereotu yıkayalım. Şeker ve tuzu ekleyip orta ateşte pişirin. Tüm malzemeler pişene kadar pişirelim. Ardından bir kevgir yardımı ile pişen enginarları ve ardından diğer garnitürleri servis tabağına alalım. Tahtaya düzgünce koyalım. Soğuk olarak servis edelim.
Afiyet olsun.