Enginar ve Zeytinyağı tabağı için önce enginarlar yıkanır, tabağa 1 limon dökülür, 2 su bardağı su ilave edilir ve enginarlar bu suyun içine yerleştirilir. (Bunu enginarların kararmaması için yapıyoruz.)
1 su bardağı bezelye küçük bir tencereye alınır ve ayrı bir tencereye küp şeklinde doğranan havuçlar alınır ve pişirilir.
1 küçük soğan soyulur ve 6 yemek kaşığı sıvı yağda kavrulur (ben çok kavurmam). Ardından üzerine haşlanmış bezelye ve havuçları koyun.
Başka bir kapta bir yemek kaşığı tuz, bir yemek kaşığı şeker ve bir yemek kaşığı unu karıştırın.
Enginarların durduğu limon suyuna 1 kepçe su alın ve unlu karışımınızı kaseye ekleyin, iyice çırpın (un yapışmaması için).
Çırptıktan sonra soğanı, salatalığı, havucu havucun içine dökün ve kaynatın. Enginarları ters çevirin ve üzerine limon suyunu bir kaseye dökün.
1 su bardağı su ekleyin, enginarlar pişene kadar kaynatın.
Kısık ateşte piştikten sonra enginarları sessizce çevirin ve bu esnada garnitürleri koyun, 5 dakika kaynatın ve altını kapatın. Tencerenin kapağını açmadan bir saat dinlendirip biramın içine dökün ve dereotu ile süsleyip servise hazırlayın.
Not: Ben patates eklemedim isteğe göre 1 adet patates eklenebilir.
Not: Tüm bu adımlar karmaşık ve uzun görünüyorsa, önceden yapılmış süslemelerle de yapılabilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]