Zeytinyağlı Kapuska Tarifi – Ferishtah.com

15 dak.

Hazırlama Süresi

Zeytinyağlı kapuska tarifi nasıldır, nasıl yapılır, gerekli malzemeler ve tarifin detaylı anlatımı burada. Şimdiden ellerinize sağlık.

Malzemeler

  • Yarım adet orta boy lahana
  • 1 adet büyükçe kuru soğan
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı – pişirmek için
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı – üzeri için
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Zeytinyağlı Kapuska Tarifi Yapılışı

1. Lahana yapraklarını ayırın ve güzelce yıkayın, fazla suyunu süzdürün ve doğrayın.

2. Soğanı yemeklik doğrayın ve yarım çay bardağı zeytinyağı ile birlikte tencereye alın.

3. Soğan kavrulup rengi dönünce domates salçasını ilave edin ve kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin.

4. Salça güzelce kavrulduktan sonra lahanadan bir miktar tencereye ekleyin.

5. 1-2 dakika kavurun bir miktar daha ekleyin, yine 1-2 dakika kavurun.

6. Kalan tüm lahanayı ekleyin ve hepsini bereber karıştırıp, kavurun.

7. Ardından 2 su bardağı sıcak su ekleyin, tencerenin kapağını kapatın, lahanalar yumuşamaya başlayana dek pişirin.

8. Yumuşamaya başlayan lahanaların üzerine yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyin.

9. Yemeğin suyu çok azalmışsa yine sıcak su ilave edin.

10. Şeker ve tuzu ekleyin, karıştırın ve kapağı kapalı olarak pirinçler yumuşayana dek pişirin.

11. Lahanalar ve pirinçler yumuşayıp, yemeğiniz kıvam aldığında yemeği ocaktan alın.

12. Yemeğin üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin.

13. 10 – 15 dakika kadar kapağı kapalı olarak, ardından kapağını açıp dinlendirin.

14. Ilık olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın