Zeytinyağlı kara lahana ruloları (Al Munkar)

Zeytinyağlı kara lahana rulo (mankar) tarifi için malzemeler

  • 1,5 kilo sebze
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 büyük soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

yukarı

  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • biraz tuz
  • 1,5 litre

Zeytinyağlı kara lahana rulosu (mankar) nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Kara lahanayı saplarını atmadan temizleyip yıkayalım, lahana yapraklarıyla birlikte haşlayalım.
  2. Lahanayı ve saplarını haşlayalım ve soğumaya bırakalım, çok çözmeden kabuğun altına koyalım.
  3. İç kabuğunu hazırlamak için pirinci ve bulguru yıkayalım.
  4. Kuru soğan ve baharatları rondonun içine ekleyip karıştıralım.
  5. Lahana saralım.
  6. Bir adet soğanı yemeklik doğrayalım ve küçük bir tencerede az yağda kavuralım.
  7. 1 tatlı kaşığı salça ve 1 tatlı kaşığı biber salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  8. Ardından 1,5 litre su ekleyin.
  9. Bir çay kaşığı tuz ekleyip kaynamaya bırakın.
  10. Kaynayınca ruloların üzerine dökün.
  11. Yarım su bardağı sıvı yağ ekleyip önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte 20-25 dakika yufkalar yumuşayana kadar pişirin.

Resimli zeytinyağlı kara lahana tarifi (Al Munkar)

  • (Eksik)
  • tatlı tarifi
  • Kara
  • lahana
  • lahana tarifleri
  • kek tarifleri
  • yaka
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • zeytinyağı ile

sonraki haber:

Orman Meyveli Süt Şekeri

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın