Küçük bir aile olduğumuz için daha az para kazandım. Bir numara ekleyebilirsiniz.
Patlıcan ve biber yazın yıkanır, lifleri kurutulur. Genellikle tropikal bölgelerde üretilirler. Kurutulmuş dediğimiz sebzelerin uygun şekilde kurutulması gerekir yoksa küflenirler.
Kıyma veya zeytinyağı ile dilediğiniz gibi pişirilir ve pişirilir.
Her bölgenin farklı bir tarzı vardır.
Fıstık ezmesi, nar ekşisi, sumak ve bulgur yöre mutfağının olmazsa olmazlarıdır.
Kuru olanlar üç saat suda tutulur. Sonra haşlanırlar. Kırmızı biber için on dakika, patlıcan için 15 dakika. yeterli. Fazla kaynatmayın, yırtmayın, elekten geçirilir.
İçine ince doğranmış soğan ve kuruyemişleri ve zeytinyağını ekleyip kavurun. Pembeleşince yıkanmış pirinç eklenir ve kavurmaya devam edilir. Pirinç taneli olduğunda baharatlar ve bir buçuk bardak sıcak su eklenir. İç pilav pişince süzülür.
Yumuşak kuru patlıcan ve biber eklenir. Fazla doldurmayın, pirinç patlamaması için mayalanır, çok sert yapılmaz. Ağızları sıkıştırılır ve kenarlara yapıştırılarak kapatılır.
Karıştırdığım için haşlanan sebzeleri üzerine döküp sardım. Yine üzerine biraz zeytinyağı dökülerek dolmaların seviyesine kadar su ilave edilerek pişirilir. Soğutup servis tabağına alın.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]