Zeytinyağlı Soslu Sebzeler – En Sevdiğim Yemekler

Zeytinyağlı soslu sebzelerin tarifi için öncelikle sebzelerimiz taze sebze ise bir tencerede biraz suda renkleri değişene kadar pişirelim. Şimdilik, hadi içeride hazırlanalım

Rondo’ya soğan, sarımsak, domates alalım. Ocaktan aldığımız tencereye sıvı yağı dökelim ve rondoya çektiğimiz soğanı kavuralım. 5 dakika. Piştikten sonra pilavımızı tencereye koyalım. 1 bardağa yeteri kadar su ekleyin. Suyun yanına tuz, nane, biber ve maydanozu ekleyip karıştıralım. Suyu bitince ocaktan alın.

Yaydığımız yaprağın ortasına iç çamuru koyup biraz saralım. Bunların hepsini bitirdiğimde, bir tencereye koyacağım.

Şimdi üzerlerine dökeceğimiz sosu hazırlayalım. Bir kaseye sıvı yağı koyup üzerine bir kaşık salça ilave edip karıştırın. Ardından baharatları ve sıcak suyu ilave edin. Bu sosu tenceremize alıp sarmaların üzerine dökelim.

Battaniyelerin üzerini örtecek kadar sıcak su koyalım. Üzerine dilimlenmiş limonları koyalım. Bizim gibi ekşi seviyorsanız çorbanıza limon suyu ekleyebilirsiniz. Benimki 30 dk. tekrar pişmiş

Zeytinyağı soslu sebze sarması hazır…

İyi eğlenceler 💕. . . . . . .

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın