En sevdiğiniz kış sebzeleriyle yapılan bu tarifi çok seveceksiniz. Yemeğimizde 4 tatlı sebzeyi zeytinyağı ile birleştirip kavuruyoruz.
Karnabahar ve brokolinin faydalarını artık hepimiz biliyoruz. Salatalar, et yemekleri ve garnitürler veya hafif zeytinyağı, kısacası istediğiniz yere sığdırın. Balıkla bile iyi gider. Diyet yapanlar için mükemmel bir besindir.
İlk olarak güzelce ayırıyoruz ve biraz su ile yıkıyoruz. Suya sirke koyuyoruz. Ayrı ayrı sıcak suya atıyoruz ve karnabaharı ve brokoliyi enerjileri kaybolmayacak şekilde kaynatıyoruz. filtreliyoruz.
1 su bardağı zeytinyağını tencereye alıp soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz.
Havucu ince ince doğrayın ve soğanı ekleyin. Havuç kırmızı görünecek ve rengi koyu olacaktır.
Haşlanmış brokoli ve karnabaharı bezelye büyüklüğünde doğrayın ve karıştırma kabına ekleyin. Tuz, şeker, karabiber, 1 çay bardağı su ekleyip alttan üste bir kez karıştırın, kapağını kapatın ve orta ateşte pişirin. Zaten pişmiş olduğu için çabuk pişer.
Pişmeye ve yumuşamaya başlayınca altını kapatıyoruz. Tavada biraz soğuyunca bir tabağa alıp limon suyunu döküyoruz. dereotu serpiyoruz
Afiyet olsun..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]