Zeytinyağlı ve Öğütülmüş Elmalı Alabaş – En Sevdiğim Yemekler

Sebzeleri seviyorsanız, bol vitaminli lezzetli vejetaryen yemekler yapıyoruz. Lahana ailesinin bir üyesi olduğu söylenen alabaşlar, ülkemizde son zamanlarda tanınmaya başlandı. Yılın her ayı ekilebilir, vitamin yönünden zengin ve çok lezzetlidir.

Zeytinyağlı Alabaş tarifi için önce aldığımız sebzeleri güzelce yıkıyoruz.

Bir tavaya zeytinyağını alıp doğranmış soğanı, tuzu ve iki küp şekeri ekleyip kavurmaya başlıyoruz.

Soğanlar kavrulurken havuçların kabuklarını soyup halka halka kesiyoruz.

Yumuşak soğanın üzerine havucu koyup hızlıca devam ediyoruz.

Alabalıkları çıkarıyoruz. Önce boyuna halkayı kesiyoruz. Kalın şeritler halinde kestikten sonra küpler halinde kesiyoruz.

Doğranmış havuç alabaşlarını ilave ediyoruz. Sıcak su dökün ve kaynamaya bırakın.

Bu arada, patatesi soyun ve ortadan ikiye kesin.

Patatesleri alabaşlara ekleyin ve birlikte pişmeye bırakın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Tencerede soğumaya bırakın

Bir tabağa alıp üzerine yaban mersini ve ince kıyılmış dereotu döküp servis yapıyoruz.

Zeytinyağlı Yamlı Alabaş hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın