Zeytinyağlı ve pirinçli sarımsaklı ıspanak

Tarif için malzemeler: pirinç, ıspanak ve zeytinyağı ile sarımsak

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 soğan
  • 3 dış sarımsak
  • 1 tatlı biber
  • 1 yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 bardak su
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş tatlı biber tuzu
  • 1 fincan zeytinyağlı türk kahvesi

Ispanak, pilav ve sarımsaklı zeytinyağlı yemek tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Ispanakları temizleyip yıkayalım, sirkeli suda ıslatıp tekrar yıkayalım ve bir kevgir içine atalım.
  2. Tavaya yağı alıp yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı koyup bir dakika kavuralım. Posasını çıkarıp ince kıyılmış biberi ilave edip karıştıralım.
  3. Ispanakları beş dakika haşlayalım, beş dakika sonra ıspanakları çıkalım, yıkadığımız pirinci tuz ve baharatlarla serpelim, karıştıralım ve suyunu ekleyelim.
  4. Kaynayınca ocağın altını kısalım 35-40 dakika kısık ateşte pişirelim servis tabağına alalım üzerine sade yoğurt gezdirelim tadına bakalım.
  5. Sarımsağın içinde olduğu için hiç kokmuyor, lezzetli oluyor.

Zeytinyağlı pilav ve sarımsaklı ıspanak yemeği resimli tarif

  • börek tarifi
  • ıspanak
  • kek tarifleri
  • Pirinç ile
  • sarımsaklı
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • Gıda
  • tarifler
  • zeytinyağı ile

Sonraki haber:

Barak’tan harika mercimek köftesi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın