Zeytinyağlı Yaprak Turşu Tarifi için önce yaprakları birkaç kez suda yıkayıp tuzun çözülmesi için 1-2 saat bol suda bekletiyoruz.
Bir yandan da iç çamurumuzu düzeltmeye başlıyoruz. Bunun için önce bir tencereye zeytinyağını alıyoruz. Küçük parçalara ayırdığımız soğan ve sarımsağı dondurarak başlıyoruz. Pirinci ve bulguru temizleyip ekliyoruz (bulgur sevmiyorsanız ekleyemezsiniz, yerine pirinç ekleyebilirsiniz).
Daha sonra diğer malzemeleri karıştırıp bir su bardağı su ekleyip malzemelerimizi kısık ateşte ıslanmaya bırakıyoruz. Su gelince kapatıyoruz.
Yapraklarımızı sarıyoruz. Daha sonra bir tencereye alıp yaprakların yüzeyine ulaşıncaya kadar su döküyoruz. Yarım limonu sıktıktan ve zeytinyağı çayı döktükten sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
Piştikten sonra kapağını açmadan yarım saat kadar tencerede ıslanmaya bırakıyoruz.
Zeytinyağlı Yaprak Sarma hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]