Zeytinyağlı Yaprak Sarma (Nar Ekşili)

Zeytinyağlı sebzeleri sevmeyen çok az insan olduğunu düşünüyorum. Peki bu lezzeti nar suyuyla denediniz mi? Bunu öneririm!

Manga Masaba ve Nar Ekşili Zeytinyağı tarifi için soğanı ince ince doğrayıp tavamıza alıp az yağda kavuruyoruz.

Daha sonra salçamızı ekleyip koyuyoruz son olarak pirincimizi yıkayıp tavamıza ekleyip hızlıca devam ediyoruz.

Biraz kavurduktan sonra baharatlarımızı ekleyip çay suyunu ilave ediyoruz.

Kapağını kapatıp dinlenmeye alıyoruz ve ocağımızın altına kapatıyoruz.

İlk ateş çıkınca yarım bardak nar suyunu ekleyip karıştırıyoruz. Son olarak maydanozu ince ince kıyıp malzemelere ekliyoruz.

Sarmalarımızı sarıyoruz ve tenceremize koyuyoruz ve üzerine biraz nar suyu döküyoruz.

1 limonun suyunu sıkıyoruz, zeytinyağını ekliyoruz, bir tatlı kaşığı salçayı sıcak suda eritip malzemelerin üzerine döküyoruz.

Son olarak tuzumuzu da serptikten sonra üzerini bir tabakla kapatıp pişmeye bırakıyoruz.

Kaynattıktan sonra sıcaklığı düşürürüz.

Yarım saatte pişecektir.

Yaprakları Sarın ve Nar Ekşili Zeytinyağı hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın