Ebegümeci ailesine ait olan bamya, yüksek lif içeriği nedeniyle mide ve bağırsak sorunlarına iyi gelir.
Farklı yemeklerle yapılan otlar ve zeytinyağı yapıyoruz. Zeytinyağı aldığımızda büyük bir ot alırız.
Ot ve zeytinyağını yapmak için önce otu çıkarıyoruz.
Üst katmanları kurşun kalem ucu kadar keskin olacak şekilde kaldırıyoruz.
Arpacıkları soyun, yıkayın, kurutun ve bir kenara koyun.
2 domatesi soyup doğrayın.
Sarımsakların kabuklarını soyun ve bir kenara koyun.
Bitkiyi derin bir kaba alıp musluğun altında en az 3-4 kez soğuk suyla yıkayıp suyunu süzüyoruz.
Otu yaptığımız tencereye domatesleri 🍅 koyuyoruz.
Bitkiyi, üç kısmı aşağı ve uçları yukarı bakacak şekilde oraya yerleştiriyoruz.
Üzerine arpacık soğanı, doğranmış domatesi ve sarımsağı alıyoruz. Bir sürü arpacıktan bahsetmiyorum bile, lokum gibi.
Otları da ekleyip arpacık soğanı, domates ve sarımsağı ekliyoruz.
Kalan otu koyuyoruz.
Bir kaseye sıkılmış limonun suyunu, 2 küp şeker, tuz, bir tatlı kaşığı limon tuzu ve zeytinyağını koyup iyice çırpın.
Bu çamuru bitkinin üzerine döküyoruz.
Otun üzerine porselen bir tabak koyup 3-4 yemek kaşığı su ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
Pişen bamya tencereye yerleştikten sonra servis tabağına alıyoruz.
Bamya ve zeytinyağı tarifleri hazır.
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]