Merhaba arkadaşlar herkese merhaba, çayın yanında hem içi hem de atıştırmalık olarak lezzetlidir. Bizim evde çok oluyor. Ben bol bol yapıp buzluğa atıyorum.. bu şekilde canımız çektiğinde veya misafir geldiğinde yemekler atıştırmalık olarak yerini alıyor. Sadece çıkarıp kızartıyorum. Genelde zingir değil burada yapmayın deriz.
Ama zingir olarak bilinir. 👍 İşinizi zorlaştırırken eğlenceli hale getirebilirsiniz. O zaman birlikte yapalım??
Gelelim tarifimize 👇 3 su bardağı iyi bulgur ve 1 su bardağı irmiği, kızarmış zingir kauçuğuna başlayacağımız etli kasemize dökelim.
Üzerine 4-5 su bardağı kadar sıcak su döküyoruz. Hadi karıştıralım.
Daha sonra üzerini bir tepsi veya bezle örtüp dinlenmeye bırakın. Hadi ıslanalım. Yaklaşık 1/2 saat bekleyelim.
Yarım saat sonra istediğimiz yumuşaklığa ulaşan güzel burgumuzun üzerine biraz 1 kaşık tuz, 1 kaşık kırmızı biber, 1 kaşık karabiber ve 1 kaşık salça koyalım. Ve güzelce karıştırıp rendeleyelim.
Bir süre yoğurduktan sonra bir yumurta ve yeteri kadar un ekleyelim.
Ellerimizi biraz su ile ıslatarak köftelerimizi yoğurmaya devam edelim. O halde köftelerimizi alalım. Havzanın kenarına götürelim. Şimdi düzeltme zamanı. ☺ Öncelikle fıstık büyüklüğündeki köftelerimizi satalım. Öyleyse avucumuzu her zaman ıslak tutalım.
İki elimizle avuç içlerimizi birbirine bastırarak dairesel bir şekil verelim. Hayvanlar gidene kadar bunu yapmaya devam edelim.
Geniş bir tavaya yeteri kadar sıvı yağı ekleyelim. Haydi! ısınalım.
Yeteri kadar kabuğunu kızgın yağa atalım ve sırayla kızartalım.
Çıtır çıtır isterseniz az yağda bekletin.
Kızaran zingirleri kağıt havlu üzerine alıp bir tabağa alın.
Lezzetli miss zingirlerimiz (yapay değil) tutkuyla yenmeye hazır. Deneyecek arkadaşlarımıza kolay gelsin. Afiyet olsun.
İyi şanslar 😉
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]