Zürafa Kek – Benim Tatlı İkramlarım

Zürafa Kek Tarifi,

Yumurta beyazını bir kaseye alın, bir tutam tuz ekleyin ve çırpın.

Şekeri yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.

Yağ, süt ve diğer malzemeler eklenir, çırpılır ve hazır hale getirilir.

Başka bir kapta yumurta sarısı ve şekeri çırpın.

Yumurtanın rengi değişince süt ve yağ çırpıcı ile ilave edilir.

Kalan malzemeleri ekleyin ve son kez çırpın.

Sarı çamurun yarısı un ile yağlanmış kalıba dökülür.

Bir süzgeç ile biraz daha kakao serpin, beyaz çamurun yarısını dökün ve tekrar kakao serpin.

Kalan sarı hamur dökülür ve kakao serpilir.

Kalan hamur dökülür ve önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirilir ve servis edilir.

Zürafa pastası hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın