Fırında Sakız Damlalı Pratik Erik Reçeli

Fırında karıştırmadan, üstteki köpüğü çıkarmadan yapabileceğiniz çok kullanışlı bir erik reçeli tarifim var. Kesinlikle denememizi tavsiye ederim.

Malzemeyi ortadan ikiye kesip deneyebilirsiniz.

İpucu: Yapmanız gereken fırında uzun süre beklemek. Esneklik söz konusu olduğunda hemen kontrol edin ve kaldırın.

Fırında Sakız Damlalı Pratik Erik Reçeli

İlk olarak erikler yıkanır ve ortadan ikiye kesilir.

Sıraları tepsiye dizin. Benim gibi daha fazlasını yapmak istiyorsanız, tepsi 2’ye sipariş verin.

Daha sonra 150°C turbo ayardaki fırına yerleştirip üzerine şeker, sakız ve sirkeyi koyup pişiriyoruz.

10-15 dakika sonra erikler sulanır, tepsi hafifçe sallanır.

Erikleri bir kaşıkla dikkatlice çevirin.

30 dakika sonra kontrol edin.

Erik suyu bir tabağa damlatılır ve bakılır.

Yoğunluk daha iyi ise fırın kapatılır ve reçel fırından çıkarılır.

Kısalmazsa biraz daha pişirilir.

Kavanozları soğuduklarında doldurun.

Fırında Pratik Erik Reçelimiz hazır.

Afiyet olsun..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın