Merhaba arkadaşlar,
Bugün sizlere tepside çıtır çıtır rulo börek tarifi vereceğim. İçeriğe istediğinizi ekleyebilirsiniz. Ben peynir seçtim. Çok zengin bir sır. Misafirleriniz gelenlerle doluysa aradığınız çözüm tam olarak bu.
Gelelim tarife 👍
İlk olarak, çıtır kek yapmak için baklava hamurunu kullanmamız gerekiyor. Baklava hamurunu paketinden çıkarıp beş dakika dinlendirelim. Dinlenirken haç iyi sarılır. Daha sonra tezgaha üç parça hamur koyun. İsterseniz daha az veya daha fazla yapabilirsiniz.
Kalan hamuru kurumaması için masanın üzerine temiz bir bez koyarak pişirelim. Çünkü çok çabuk kurur. Daha sonra tezgaha koyduğumuz yufkanın her katını sıvı yağ ve süt karışımıyla fırça yardımıyla yağlayalım.
Plakaları hazırlayalım. Önce beyaz peyniri yıkayalım ki tuzun çoğu gitmiş olsun. Sonra birleştirin. Maydanoz serpip ekleyin.
Dilerseniz maydanoz ekleyebilirsiniz. Peynir çok sertse, yumuşatmak için biraz su ekleyebilirsiniz.
Daha sonra peynirli karışımı hamurun 1 tarafına güzelce yayalım. Daha sonra çok sıkı veya gevşek olmadığı sürece rulo gibi sarın.
Başka bir yufka için tarif ettiğim işlemi yapalım.
Sonra tepsiye yan yana diziyorum.
1 kasede yumurta sarısını çırpın. Biraz zeytinyağı ekleyelim. Yağ onları iyi hissettirir.
Üzerine çörek otu ve beyaz susam serpelim ve 180 derecede altın sarısı olana kadar pişirelim.
Fırından çıkardığınızda beş dakika verebilirsiniz.
Hamurun yumuşak olmasını istiyorsanız fırından çıkardıktan sonra üzerini temiz bir bez veya tepsi ile kapatabilirsiniz.
Çıtır peynirli rulo börek servise hazır.
Deneyenlere bol şans, saygı ve sevgilerimle…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]