makarna ekmeği için
Öncelikle makarnamızı sıcak su ve tuzda bekletelim. Kaynamaya bırakın (ben makarna kullandım ama makarnayla daha iyi olur)
Diğer taraftan sos için bir kapta yumurta, yoğurt, süt, sıvı yağ, eritilmiş tereyağı ve tuzu çırpın.
Haşlanan makarnanın suyunu süzelim.
Daha sonra tekrar yapışmaması ve boşalmaması için soğuk su ile başlayın. Süzülen makarnayı birleştirelim ve daha önce hazırladığımız sosun üzerine ekleyelim.
Tavamızın içini ve kenarlarını yağlayalım.
Sosla karıştırdığımız makarnanın yarısını tavaya dökerek yayalım. Tüm peynir karışımını üstüne serpin.
Kalan makarnayı yayalım.
Tenceremizi ocağa alıp üzeri kızarana kadar pişirelim, alt tarafı kahverengi olunca kapak yardımıyla ters çevirelim ve diğer tarafını kızartalım.
Bunun gibi
Tavadaki makarna böreği hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]