Alman Cheseecake tarifi için önce hamur malzemelerini karıştırıp güzelce yoğuruyoruz ardından buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
Hamur dinlenirken kremayı hazırlıyoruz.
Krema için önce yumurta ve şekeri iyice çırpın.
Süt, sıvı yağ, peynir, vanilyalı puding ve vanilyayı ekleyip çırpın.
Kıvamına gelince kapalı bir kalıpta alttan ve yanlardan hamurumuzu yavaş yavaş açıp kremayı döküyoruz.
Çilekleri yavaş yavaş kremanın üzerine koyuyoruz.
180° fırında 1 saat pişiriyoruz.
(Fırında tuzunuzun dağılmasını önlemek için ısıya dayanıklı bir kaba su koyup fırının altına koyun.)
Meyveli sos için çilekleri yıkayıp tencereye alıyoruz.
Vanilya dışındaki malzemeleri ekleyin ve koyulaşana kadar pişirin.
Altını kapattığınızda üzerine vanilya ekleyip servis anında veya kekin tamamının üzerine döküp dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]