Patatesli Kabarık Börek tarifi için,
Öncelikle patatesleri soyun, küp şeklinde doğrayın, bir tencereye koyun, sıcak su koyun ve kaynatın.
Küçük bir tavada soğanı rendeleyip kavurun. Haşlanmış patatesleri ilave edin, soğanları ekleyin, karıştırın, baharatları ekleyin, iç harcımız hazır.
Haç için;
3 su bardağı unu bir kaba alın, maya, şeker, ılık su ve ılık sütü ortasına koyun, 5-10 dakika. bekleyip diğer malzemeleri azar azar koyun ununa ekleyin ele yapışan yumuşak bir hamur yapın, hamuru sarın ve bir saat mayalanmaya bırakın.
Mandalina rengi bezeleri hamurdan alın, ellerinizi yağlayın, elinizle bezeyi oluşturun, elinizle ortasına bastırın, açın ve malzemeleri içine koyun.
Bir tepsi ile kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin.
Yumurtayı pekmez ve zeytinyağı ile karıştırıp yıkayın.
200°C önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]