Fıstık Dolgulu Kek – En Sevdiğim Yemek

Fıstıklı keki yapmak için önce yumurta ve şekeri çırpın. Su ve yağı ekleyip tekrar karıştırın. Bu bileşenlerin bazıları başka bir kapta alınır.

Bu kapta iç dolgu hazırlanır; Önce antep fıstığı, hindistan cevizi ve 1 vanilya, 3 yemek kaşığı nişastayı ekleyip çırpın. Un ve kabartma tozunun 1/3’ünü ekleyin, karıştırın. Gıda boyası ekleyin. Son olarak 2 avuç pembe çikolatayı ekleyip karıştırın.

Vanilya tozu, kabartma tozu ekleyin, kalan karışıma kurutun ve çırpın.

Fırını önceden ısıtın.

Kek yağını dökün. Beyaz sıvıyı önce kalıba dökün, ancak kabı doldurmayın.

Yeşil çamuru kalıba kaşık kaşık koyun.

Beyaz kalıntıyı çıkarın ve yeşili kapatın.

İster öyle bırakın, ister bir çubukla karıştırın.

Sıcak bir fırına koyun,

Fıstık Dolgulu Kek hazır.

Sonra iyi eğlenceler 😄💕💕💚

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın