Umarım bu yeni hafta yeni umutlar ve güzel haberler getirir.
Kayısı ve Ceviz Reçeli tarifi için yıkanan kayısıların kabukları soyularak küçük küçük doğranır.
Şeker ilave edilir ve mümkünse bir gece buzdolabında bekletilir.
Ertesi gün tereyağ ile birlikte çıkan suyu ekleyip orta ateşte ara sıra karıştırarak pişirin.
İşin püf noktası: tereyağının köpürmesini önleyecektir.
Ara ara soğuk bir tabağa bir çay kaşığı damlatılarak kıvamı kontrol edilir.
Kıvam koyulaşmaya başlayınca ceviz eklenir. Cevizle birlikte yarım saat kadar pişirin ve üzerini örtün.
Sıcakken kavanozlara doldurulur, ağızları sıkıca kapatılır ve üzerleri örtülerek baş aşağı çevrilir.
Soğuyana kadar bekleyin ve çıkarın.
Cevizli Kayısı Reçeli hazır.
AFİYET OLSUN!
Not: Ceviz yerine kayısıdan badem kullanacaktım ama kabuktaki bademler güzel durmadığı için ceviz kullandım. Badem kullanabilirsiniz. Ben kavrulmuş cevizleri hazmı kolaylaştırmak için kullandım, siz kabuklarını soymadan ve kavurmadan kullanabilirsiniz. Kayısıları soğuyunca da soyabilir, farklı şekillerde kesebilir veya bir mutfak robotunda öğütebilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]