medyauzmani.com

Cep Pastası Yapma – Tariflerim

Cep Böreği tarifi için derin bir kaba maya, şeker ve tuzu koyun.

Ilık süt ve suyu ekleyip karıştırın. Ardından yağı ve yumurta beyazını ekleyin.

Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun, hamurunuz toparlandığında mayalanmaya bırakın.

Döküldüğünde mandalina bezelerini alın ve kek kalıbı büyüklüğünde açın, yağlayın ve D şeklinde katlayıp yağlayın.

Sonra tekrar katlayın ama bu sefer ikinci parçanızı resimlerde gösterdiğim gibi sonuna kadar değil biraz bırakın.

Bu işlemden sonra yumurta sarısı ve susam ekleyin ve 180 derecelik fırında altın rengi olana kadar pişirin.

Pişirdikten sonra biraz soğumasını bekleyin, ardından orta katmanlara peynir, domates, salatalık, maydanoz koyarak bir sandviç yapın, servise hazır, afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın