Profiterol Tarifi, Profiterol Nasıl Yapılır?
Kreması için kabartma tozu hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp çırpalım ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. 4 dakika pişirelim
Büyüdüğünde ocaktan alın, streç film ile kaplayın ve soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra içine krem şanti ekleyelim, karışımı üç dakika çırpalım, buzdolabına kaldıralım ve bekleyelim.
Hamuru için küçük bir tencereye soğuk su ve tereyağını koyup eritelim ve kaynatmaya başlayalım.
Şeker, tuz ve unu ekleyip hızlıca karıştıralım ve hamurumuzu 3-4 dakika pişirelim. Ocaktan alıp başka bir kaba alıp 20 dakika soğumaya bırakalım.
O halde yumurtaları tek tek kıralım yani ilk yumurtayı kırıp mikserle çırpalım daha sonra ikinci yumurtayı kırıp ilave edelim ve çırparak işlemi bitirelim. Kolayca sıkılabilecek bir kıvama getirelim ama çok cıvık veya çok sert olmayan güzel bir hamur elde edelim.
64 adet küçük topları yağlı kağıt serili iki tepsiye sıkalım, parmağımız suya batırarak karıştıralım 180 derece ısıtılmış fırında orta rafta, altta ve üstte 37 dakika pişirelim.
Soğuyunca bıçakla ortadan ikiye keselim ve krema ile dolduralım.Tarifine göre hazırlanan çikolatalı sosu pişirip soğumaya bırakalım ve üzerine dökelim.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]