Tahinli çörek tarifine başlarken hamurun malzemelerini bir kaseye ekleyip yoğuralım ve 45 dakika mayalandıralım.Ardından hamuru 4 bezeye ayıralım ve her bezeyi çay bardağı büyüklüğünde açalım.
Aralarına tahin, sıvı yağ ve toz şekeri karıştıralım.
İlk yufkanın üzerine çamurumuzu yayıp üzerine bir yufka daha ekleyelim, çamuru tekrar yayın, son yufka kadar işlemi tekrarlayalım ve çok ince olmayacak şekilde üstte kullanmadan kenardan çekelim. veya çok kalın.
Yarısına harcımızı koyup diğer tarafını kapatalım. Bıçakla kesip katlayalım ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp 25 dakika mayalandıralım.
180 derece önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
yemek istiyorum☺️
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]