medyauzmani.com

Hamsili Pazılı Pilav – En Sevdiğim Yemekler

TARİF – NASIL YAPILIR? :

Pazıyı sıcak tuzlu suya dökün, bir dakika kaynatın, süzün ve süzün. Boşalırken su sıçratıyor. soğanı ince doğrayın. Pirinci ılık suda bekletin ve 15 dakika bekletin, yıkayın ve süzün. Doğranmış soğanı ve sıvı yağı haşlanmış pirincin içine alıp kızartın. Kıyılmış pazı ekleyin ve kızartın. Tuz, karabiber ve pirinci ekleyip iki dakika kavurun. Üzerine kemiksiz ve ince doğranmış hamsileri ekleyin. 3 su bardağı sıcak su ekleyin. Tohumları serpin ve kapağı kapatın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak servis edebilir, daha fazla yiyebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın