Kremalı Katmer Börek – En Sevdiğim Yemek

Sos hakkında;

Sıvı krema, sıvı yağ ve tuzlu su bir karıştırma kabında karıştırılır.

Milföy hamurlarından bir tanesi tezgahın üzerine konulur ve kuru alan kalmayacak şekilde sos yayılır.

2. Üzerine hamur konur ve aynı sos kullanılır.

Yufkaya 3 ve 4’te de aynı yöntem kullanılmaktadır.

Yufkanın 5. katına gelince tekrar yayıyoruz ama sosu koymuyoruz.

Beş kat yufkayı 4 parçaya, ardından her katmanı eşit olarak altı parçaya bölelim.

Yani siz ne doldurursanız ben peynir kullanıyorum üçgenin ucuna peyniri koyup börek gibi saralım.

Keklerimizi bir tabağa alıp 15 dakika kadar pişiriyoruz, buzdolabında bekletiyoruz.

Sosu için sıvı yağ ve suyu bir kaba alıp karıştırın.

Keklerimizi buzdolabından alıp hazırladığımız sosa batıralım.

Tüm turtaları sosun içine koyalım.

Kekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180°C fırında 40 dakika pişirin.

Yaklaşık 20-24 parça katmer böreği yapar.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın