Kıymalı Izgara Yeşil Zeytin – En Sevdiğim Yemekler

Merhaba arkadaşlar

Krep, kek, turta, kek ve daha fazlası gibi kahvaltıda yapabileceğimiz birçok şey var. Her şeyi sevgiyle yiyoruz zaten, yemek yemeyi de evimiz gibi pişirmeyi de seviyoruz değil mi? 😃

Bugün sizlere kahvaltıda yenebilecek, hatta ekmeğin üzerine bile sürülebilecek bir tarif vereceğim.Çok faydalı ve lezzetli bir tarif, tarifin adı da kızarmış zeytin ve kıyma. Bunu hazırlayıp fırına gönderebileceğiniz gibi kapalı pide de yapabilirsiniz, bu nedenle çok yönlü bir yöntemdir. Neyse lafı fazla uzatmadan tarife geçelim mi?

Küçük Etli Kızarmış Yeşil Zeytin Tarifi için zeytinyağı ve ince doğranmış soğanları bir tavada hızlıca ısıtarak başlayalım. Ardından 1 adet dana eti ekleyelim (isterseniz kıyma eklemeden de yapabilirsiniz çok güzel oluyor dana eti eklemenize gerek yok)

Daha sonra dana etini çiğ olmaması için iyice kavurmalıyız. Dilerseniz önce eti koyup soğanı ekleyebilirsiniz.

Zeytinleri bir köşeden küçük parçalara ayıralım, küçük yapmayın ama resimdeki gibi olsun (Zeytinleri tarladan alıp çekirdeklerini zamanında kırıyoruz sonra 5 kg pet şişelere dolduruyoruz. yemek istiyorsanız günde en az 2-3 defa suyunu süzüp tekrar temiz su ile dolduralım.

O halde kıyılmış soğanı çamurumuza ekleyelim. Baharatları ekleyin ve beş dakika pişirin. İyice karıştıralım. Kızartma ve kızartma yapabilirsiniz (sıcak yemek soğuk olsa bile sorun değil, ancak kıyma yaparsanız sıcak servis etmek daha iyidir)

Kıymalı Kızarmış Yeşil Zeytin hazır.

Dediğim gibi kahvaltılarda ve hamur işlerinde kullanabileceğiniz çok yönlü bir tarif. Deneyebilecek arkadaşların fotoğraflarını bekliyorum.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın