medyauzmani.com

Kremalı Çilekli Pasta – Tatlılarım

Çilekli Muhallebi Kek tarifi için öncelikle yumurtalarımızı şekerle birlikte oda sıcaklığında köpürene kadar çırpalım.

Ardından sıvı yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim ve kuru malzemeleri eleyerek çırpmaya devam edelim.

Yuvarlak kalıbımızı yağladıktan sonra hazırladığımız kek hamurunu dökelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Benim fırınımda 35 dakika. pişirmek. Kürdan ile test edin, kürdan temiz çıkıyorsa kekimiz pişmiştir. Keki kenara alıp soğumasını bekleyelim.

Bu arada tarifimizden 1 su bardağı yağsız süt ile pudingimizi hazırlayalım ve hazır muhallebiyi karıştırıp soğumaya bırakalım. Krem şantiyi ve çayı 1 su bardağı sütü taşmayacak şekilde hazırlayalım.

Şimdilik soğuyan kekimizin üzerini kesip kaşıyalım. Kaşıkla çıkan kekleri bir kenara alıp pudingi dökelim ve çilekleri keselim.

Hazırladığımız krem ​​şantiyi çileklerin üzerine yayalım ve üzerine kek parçalarını kıralım, buzdolabında iki saat dinlendirip servis edebilirsiniz.

Çilekli Muhallebi Kek hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın