Tarhana Yemeği (Antep Usulü) – En Sevdiğim Yemek

Merhaba arkadaşlar,

Bugün sizlere Gaziantep’te yazın hazırlanıp tepsilerde güneşte kurutulan ve kışın çeşitli yemeklerin yapıldığı tarhana çorbası tarifi vereceğim. Bu tarhanadan çorba veya kek yapabilirsiniz. O zaman işleme geçelim.

Öncelikle tarhanalar güneşte kurutulduğu için tencereye kaynar su ekleyelim, içine tarhanayı ekleyip birkaç dakika bekletelim. hadi tutalım. Ardından ocağı kapatın ve tencerenin kapağını kapatın ve soğumaya bırakın.

1/2 saat sonra suyunu süzün ve soğuk su ekleyin ve tekrar dinlenmeye bırakın. Güneş kokusundan kurtulmak için.

Bu işlemi birkaç kez tekrarlayalım çünkü tarhana yapılırken bozulmaması için tuz eklenir, bu su değişimi tuzun çoğunu giderir. Suyu değiştirmezseniz yemek çok tuzlu olur.

Bu çorbanın kıvamı çok güzel. Bu nedenle kemikli eti düdüklü tencereye ekleyin, su ve tuz ekleyin ve 45 dakika pişirin, orta ateşte kaynamaya bırakın. O halde suyu boşaltalım. İyi et yiyelim.

Ardından tarhanayı uygun şekilde saklayın. Daha sonra tencereye alıp elimizle güzelce ovuyoruz. Bahsettiğim zamanı kaşımalısın, yoksa yoğurt, yoğurttan yapıldığı için tarhana yapar.

Biraz sos ekleyelim. Ardından 1 su bardağı yoğurdu çırpıp tencereye ekleyin. İsterseniz yoğurt ekleyebilirsiniz.

Normal sıcak suyu ekleyip ocağın altını açıp kesik kalmayacak şekilde ara ara karıştıralım.

Tarhana yumuşayınca haşlanan eti kesip üzerine dökelim. Çorba yavaş yavaş koyulaşır, böylece daha fazla sıcak su ekleyebilirsiniz.

Daha sonra içine bir kase haşlanmış bezelye ekleyip beş dakika pişirin. daha fazla tasarruf edelim.

Tuza bir göz atalım. Tarhana tuzlu olduğu için kontrol etmeden tuz eklemeyin.

Pişmiş çorbayı kapatın ve bir kenara koyun.

Tencereye zeytinyağını ekleyip ocağa alın, yağ kızınca kuru naneyi ekleyin ve 1-2 dakika pişirin. Ardından ocağı çıkarın ve yemeğin üzerine dökün.

Gaziantepliler sıcak sever bu yüzden üzerine pul biber ekleyerek sıcak servis edebilirsiniz.

Deneyenlere hayırlı olsun, selam ve sevgilerimle..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın