Çıtır Peynirli Börek tarifi için,
Öncelikle yufkamızın iç harcını hazırlayalım.
Maydanozu ince ince serpin.
Beyaz peyniri çatal yardımıyla ezip maydanozla karıştıralım.
Daha sonra sosu, sütü, yağı hazırlayalım ve iki yumurtanın beyazını ve sarısını güzelce çırpalım.
Daha sonra yufka hamurumuzu koyalım, kullandığım yufkaların üzerine sosu dökelim ve bir fırça yardımıyla sosu her tarafına yayalım.
Daha sonra hazırladığımız çamuru hamurun kısa kenarına sıra sıra yayalım.
O halde hamurumuzu satalım ve yağladığımız dikdörtgenin içine koyalım.
Diğer yufkamıza da aynısını yapalım ve kalan sosun üzerine yumurta sarısını ekleyip pyrex’imdeki yufkanın üzerine dökelim.
Daha sonra hamuru 4 eşit parçaya bölün.
Daha sonra üzerine kuru üzüm serpelim.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Benim fırınımda 35 dakikada pişti, deneyenlere kolay gelsin.
Çıtır peynirli turta hazır.
yemek ister misin 💖
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]