Limonata tarifi için,
Portakal ve limonları dilimleyip derin dondurucuda 3-4 saat donduruyoruz.
Benimki zaten derin dondurucuda olduğu için çıkarıp 1 saat dışarıda bıraktığımda robotu geçecek kadar stabildi.
Portakalı, limonu ve şekeri robota koyuyoruz ve robotu püre haline gelene kadar çalıştırıyoruz.
Not: Sadece portakal suyu yapmak için kullandığım bir çantam vardı. Ayrıca filtreleyebilirsiniz.
Portakal püresini poşete döktüm.
4,5 litre su ve limon tuzu ekledim. Yarım saat bu şekilde tuttum.
İpucu: Burada önemli olan çok beklememek çünkü portakal kabuğu ve limonun acılığı suya girerse tadı istediğiniz gibi olmaz. Bunun için yarım saat yeterli bir süre.
Poşete koyduktan sonra elimle sıktım ve çıkardım.
Bekleme süresi bittiğinde, içmeye hazırız.
Limonata hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]