Merhaba arkadaşlar, harika bir yol. Acılı ve acılı sıvıyağlı karışık antep tarifimi mutlaka deneyin derim ve dahası işte tarif…
Nefis Karışık Kuru Dolma Tarifi için,
İlk olarak yazın istediğimiz gibi kuruttuğumuz kurutma yapraklarını çıkarıp beş dakika sıcak suda bekletelim. Karıştırıp süzelim.
Sırasıyla kuru patlıcanları, biberleri, kabakları ve sebzeleri sıcak suda haşlayalım.
Ardından soğanı ince ince doğrayın. Hadi tencereye girelim.
Sarımsak ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Baharatları ekleyelim, yıkanmış pirinci ekleyip karıştıralım ve 1 su bardağı kadar su ilave edip, suyunu çekene kadar beş dakika pişirelim. Hadi pişirelim.
Ocağı kapatın, geniş bir kaba alın, salçayı ekleyin ve iyice karıştırın.
İlk önce süzgeçte beklettiğimiz patlıcan dolmalarımızı alalım.
Üzerine bir kaşık çamur koyup kapatalım.
Uçlarını kapatmak için üst üste yerleştirin. 1 yemek kaşığı kadar çamur ekleyerek patlıcanın yanları, biberlerin orta kısımları, üstte kabak olacak şekilde dolduralım.
Üzerine bir çeşme taşı koyalım. Tuz, limon suyu ve suyu ekleyip ocağın altını açın ve kaynatın.
Kısık ateşte 1/2 saat pişirelim, kaynak taşını çıkaralım, 15 dakika dinlendirip servis edelim.
Nefis Karışık Kuru Tavuk Dolma tarifi hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]