medyauzmani.com

Manga Pazı ve Zeytinyağı Tarifi – Lezzetli Tariflerim

Zeytinyağlı Pazı Sarma Tarifi için,

Pazı yapraklarını yıkayıp sıcak suda bir dakika kaynatıp soğuk suya koyuyoruz. fazla tutmayın.

Pazı yaprakları incedir ve kolayca yırtılır. Alıp süzüyoruz. Bu sırada pirinç dolmasını hazırlıyoruz.

Soğanı elle veya robotta bolca doğrarız. Soğanları kavurmaya ve pirinci kavurmaya yetecek kadar zeytinyağını döküyoruz.

Fıstıkları soğanlarla birlikte koyuyoruz.

Fıstıkların rengi dönünce soğanların hemen hemen aynısını koyuyoruz, pirinci ekleyip kavuruyoruz.

Rengi dönünce ince kıyılmış maydanoz, kuş üzümü, tuz, şeker eklenip 2 su bardağı sıcak su eklenip kapağı kapatılır ve suyu bitene kadar kısık ateşte pişirilir.

Yaprakların içini yatay olarak yerleştirip bu şekilde sarıyoruz ve tencereye koyuyoruz.

Biraz zeytinyağı, tuz ve biraz şeker ekleyip üzerini geçecek kadar sıcak su döküp düz bir tabak ya da kaynak taşı ile üzerini kapatıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Soğutulmuş olarak servis ediyoruz.

Pazıyı zeytinyağı ile süsleyin ve hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın