Patlıcan Kebabı Tarifi – En Sevdiğim Yemekler

Patlıcan Kebabı Tarifi Evde Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?

İlk olarak eti hazırlamak için soğan ve sarımsağı ekliyoruz. Kıymayı içine atıyoruz, ardından tuz, karabiber, kırmızı biber, sıvı yağ, galeta unu ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Örtün ve yarım saat soğutun.

Bu sırada patlıcanı halka halka kesip acısını çekmesi için tuzlu suda bekletiyoruz. Son olarak patlıcanı güzelce yıkayalım.

Ceviz büyüklüğünde kıymayı elimizle alıp çeviriyoruz sonra 1 patlıcan ve 1 kıymayı kredime koyuyoruz.

Her şey bitince domatesleri doğrayıp yeşil biberi de tepsinin ortasına koyuyoruz. İstediğimiz kadar sarımsak koyuyoruz.

Daha sonra sosunu yapıyoruz. 1 su bardağı sıcak suda salçamızı eritip tuzunu ilave edip yağını ekleyip tepsideki patlıcan köftelerinin üzerine döküyoruz.

Patlıcan ve köfteleri 180° fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Deneyenlere kolay gelsin afiyet olsun 💖

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın