Lahana Dolması Tarifi için,
Öncelikle lahana yapraklarının uzun sapı kesilir.
Sıcak suya dökün, 5-6 dakika. pişene kadar. Tencereden çıkarılır ve çalkalanması için soğuk suya konur.
Diğer yandan soğanlar doğranır ve diğer malzemelerle karıştırılır.
Kalın damarları bıçak yardımı ile kesilir ve arka tarafı kaldırılarak sarılır.
Tencerenin dibine birkaç yaprak lahana konur ve bir şeyler konur.
Son olarak tereyağını küçük bir tavada eritin, salçayı ısıtın ve suyu ekleyin.
Hazırlanan çorba tencerenin üzerine dökülür ve ocağa gider.
Yüksek ateşte kaynayıncaya kadar kaynatıldıktan sonra kısık ateşte bir saat pişirilir.
Kale dolu ve hazır.
Afiyet olsun 🙂
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]