medyauzmani.com

Zeytinyağlı Lahana Sarması – Tariflerim

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi için,

Bütün lahanayı veya yaprak yaprak sıcak suda haşlayın.

Sıcak suya iki veya üç damla limon suyu ve tuz ekleyin ve sert damarlar yumuşayana kadar pişirin (yaprakınız inceyse daha az kullanın).

Sıcak sudan çıkarın ve pişirmeyi durdurmak için soğuk suya koyun. Tekrar hafifçe sıkın, sert kısımlarını kesin ve yuvarlanacak bir şekil verin.

Bunun için soğanı küçük küçük doğrayın, zeytinyağını dökün ve ocağa koyun.

Pirinç ekleyin ve birlikte kızartın. Fıstıkları teflon tavada kavurun ve pirince ekleyin. Biraz baharat ekleyin, bir bardak sıcak su ekleyin, üzümleri ekleyin ve su eriyene kadar 15 dakika kısık ateşte pişirin, bırakın.

Yaprağa bir kaşık pirinç koyun, iki tarafını katlayın ve sonuna kadar yuvarlayın. 1/2 su bardağı zeytinyağı, tuz ve sıcak suyu bir tencereye koyup, dökmeye hazır hale getirin.

Limonun sarı kabuğunu soyun, dilimler halinde koyun, bir yaylı taş veya tabakla örtün ve suyu çekene kadar pişirin.

Bir fırın kabında soğutun, servis tabağına alın, buzdolabında soğutun ve limon dilimleri ile süsleyin.

Lahana ve Zeytinyağı hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın