Yoğurtlu Buğday Çorbası – En Sevdiğim Yemekler

Merhaba arkadaşlar,

Mübarek Ramazan ayı yaklaşıyor. İftarda ne yapacağımızı şimdiden düşünüyoruz. Bugün sizlere iftar yemeği ile birlikte bir çorba tarifi vereceğim. Bu çorbayı soslar, etli güveçler ve daha birçok yemekle kolayca yapabilirsiniz.

Bu çorbayı ister sıcak ister soğuk yiyebilirsiniz. Çorbanın adı buğday çorbası, dövme çorbası veya yama çorbası olarak da adlandırılır. 😄 Bugün sizlere sıcacık tarifler vereceğim.

Gelelim tarife 👍

Öncelikle varsa 1/2 su bardağı buğdayı ayıklayalım ve bozuk buğdayı temizleyelim. İyice yıkayalım. Daha sonra tencereye alıyoruz.

Üç bardak soğuk su ekleyip ocağın üzerine koyalım. Tencerenin kapağını 1/2 kapatalım. Tamamen kapatırsanız, tahıl taşabilir ve sobanız kararabilir. Kısık ateşte 30 35 dakika. hadi pişirelim.

Gücüne bakmalısın. İyice pişirelim. Canlı bırakırsanız yemekten sonra mideye düşebilir. Bu yüzden iyi pişirmek iyidir.

Pişen buğdayın ilk sıcağı çıkana kadar bekleyelim. Buzdolabından kendim yaptığım yoğurdu alıp geniş bir kaba alıp yoğurdu güzelce çırpalım. Yoğurt biraz sıcak. Üzerine biraz tuz serpip biraz daha dökelim.

Daha sonra haşlanmış buğdayı yoğurda ekleyin. Yoğurt koyu olursa sıcak su ekleyebilirsiniz. Çorbayı güzelce karıştıralım.

İsterseniz bir kase haşlanmış bezelye ekleyebilirsiniz. Tuz yoksa ekleyip servis edebilirsiniz.

Tahıl çok ise ağzını uzatıp hazneye koyabilirsiniz. Hazır olunca çıkarıp yoğurda ekleyip soğuk olarak yiyebilirsiniz.

Buğday çorbası servise hazır.

Deneyenlere hayırlı olsun, selam ve sevgilerimle..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın