Kayısı Reçeli – En Sevdiğim Yemek

🍑Şeker ve suyu kaynatıp şerbeti yapıyoruz.

🍑 Ortadan ikiye böldüğümüz kayısıları bu şerbetin içine atıyoruz.

🍑 Kaynamaya bırakın

🍑 Tavayı zaman zaman sallayarak karıştırın.

🍑 Kırılmasınlar diye kaşıkla karıştırmıyoruz.

🍑 Yaklaşık 45-50 dakika sonra kıvamına geliyor sonra yarım limon ve dilerseniz kabuklarını soyduğumuz kayısı çekirdeklerini atıyoruz.

🍑 4-5 dakika kaynattıktan sonra altını kapatın.

İpucu: Badem olan kayısıların, gözlerini kırdıktan sonra içlerine koyarsanız, yarım saat kadar sıcak suda bekletip çıkarmalıyız.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın