Lahmacun Poğaça – Tatlılarım

Lahmacun Böreği gizli,

Un dışındaki malzemeleri ekleyip ele yapışmayan çok hafif bir hamur hazırlıyoruz.

Kaybolmasına izin verdik.

Maya kabarınca mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz.

Bezeleri yaparken elimizi yağlayalım. Bezelerimizi 5-10 dakika bekletin. dinleniyoruz.

Bezeleri ara ara tepsiye koyuyoruz. Ellerimizi de yağla yağlıyoruz.

Ortasına parmaklarımızla bastırarak biraz açıyoruz.

Kurulum için tüm sebzeleri rondodan geçirelim ve tuz ve karabiberi ekleyip kıyma ile iyice karıştıralım.

İster çiğ ister pişmiş koyun, soğumaya bırakın ve içine koyun. pişirdim.

Küçük bir tepsiye malzemelerimizi ve mayayı koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Lahmacun yemeklerimiz hazır.

Kenarlarına yumurta sarısını sürmeye gerek yok. Bu çok utanç verici.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın