Köz’de Kapya Biber Sarma ve Patlıcan Salatası tarifi için, ilk patlıcan ve kapya 180* önceden ısıtılmış fırında 15 dakika, kızarana kadar pişirilir.
Kapya biberin kabukları ve içleri temizlenerek açık olarak hazırlanır.
Patlıcanlar yıkanır ve küpler halinde kesilir. İnce maydanoz ve yeşil soğan serpin.
Bir kapta zeytinyağı, nar suyu, elma sirkesi, kırmızı biber, nane ve tuzu karıştırın. 5 yaprak yeşil soğanın boyuna 2 yarıya bölünmesiyle hazırlanır.
Patlıcan, maydanoz, yeşil soğan ve salata sosu bir karıştırma kabına alınır ve karıştırılır.
Kapya biberlerin üzeri açılır, kenarlarına 1 yemek kaşığı patlıcan salatası konur ve rulo şeklinde sarılır.
Yeşil soğan saplarına sarılarak bağlanır ve servis tabağına alınır.
Patlıcan Salatalı Kapya Biber Sarma Köz’de hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]