Kepekli Kurabiye Nasıl Yapılır (Master Tarif)

Kurabiye yapmaya başlamak için önce yağdaki fazla suyu almamız gerekiyor.

Bunun için küçük bir tavaya veya cezveye sıvı yağı alıp orta ateşte kızdıralım.

Tavayı sallayarak düzenli olarak karıştırın. Margarin eriyince cezveyi kenara alıp margarinin sıcaklığına gelene kadar dinlenmeye bırakalım.

Oda sıcaklığına gelince margarini büyük bir kaba gönderelim, buzdolabına koyalım ve soğuyup donana kadar bekleyelim. (soğukluk dondurucu bölümde olacak, dondurucu değil arkadaşlar)

Soğuk ve kuru tereyağının kenarlarını kıralım ve kalan suyu süzerek dökelim. Bu sayede gerçek tereyağı elde edeceğiz ve kurabiyelerimiz gerçek pastane kurabiyeleri gibi tadacaktır.

Zaten buzdolabından çıkaralım ki suyunda yıkanmış soğuk tereyağı ısınıp iyice yumuşasın. Susuzlaştırma işlemini birkaç gün önceden de yapabilirsiniz. Ayrıca tereyağı oda sıcaklığında yumuşatılmalıdır.Hamuru hazırlamak için yağı bir kaba alıp üzerine pudra şekerini eleyip iyice karıştırdıktan sonra unu eleyip unu elekten geçirelim. önemli detaylar. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Verdiğim un miktarı az ise daha fazla un ekleyebilirsiniz. Daha sonra hamurun üzerini sıkıca kapatın ve hamur soğuyana kadar buzdolabında bekletin. Vaktiniz yoksa hemen başlayabilirsiniz ama dinlenme en önemli nokta. Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alıp silindir gibi uzun ince şeritler halinde yuvarlayalım. Çizgileri çatalla çizelim ve biye olarak bıçakla keselim. İsterseniz çerezleri farklı şekillerde sağlayabilirsiniz.

Hazırladığımız kekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim.

180 derece önceden ısıtılmış fırında altı pembeleşene kadar pişiriyoruz. Kurabiyelerin kızarmasını beklemenize gerek yok, böylece kurabiyelerden kızarmış ekmek lezzetini elde edebilirsiniz. Alt kısmı kızarmışsa fırından çıkarmak gerekir.

Kurabiyeleri fırından çıkarırken soğuyana kadar tepsiden çıkarmayın aksi halde ilk ısıda yumuşak olan kurabiyeler dökülebilir. Ayrıca sıcak kekin yumuşaklığı sizi yanıltmasın, soğuyunca çıtır çıtır olur ve ağzınızda erir.

Soğuyan kekin üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Pudra şekeri serperek servis edebilecekler için önemli bir detay vereyim hamurdaki şeker miktarı fazla olduğu için hamurdaki şekeri 1 bardak çaya kadar düşürebilirler.

Bu kurabiyeyi hava geçirmez bir kapta veya kavanozda bir haftaya kadar ilk günkü tazeliğini koruyarak kolayca yiyebilirsiniz.

İçerisinde süt olmadığı ve yağ suyu alındığı için gerçek bir yağ tabakasından yapıldığı için yumuşamaz ve bozulmaz.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın