Fındık Lahmacun tarifi için un bir kaba alınır ve ortasına bir kuyu açılır.
Yumurta içeride kırılır.
1 bardak ılık suya şeker ve mayayı ekleyip karıştırın.
Köpük köpürdüğünde mayaya ulaşmış demektir.
Havuza yağ, süt ve maya dökülür. Hamur kulakla aynı şekilde kurutulur.
Ekmeğimiz kabarması için bir saat dinlendirilir.
Bu arada soğan, biber ve domatesleri serpin.
Kıyma ve doğranmış sebzeler bir kaseye alınır.
Sıvı yağlar eklenir, tuz ve baharatlar değiştirilir ve ezilir.
Mayalı ekmeğimiz bezelere ayrılır.
Plakanın boyutunu açar. Bir fırın tepsisine yerleştirildi. Üzerine iç hamur yayılır ve fırına verilir.
Altın kahverengi olana kadar pişirilir ve sıcak servis edilir.
Fındıklı Lahmacun hazır.
yemek ister misin 💕
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]