Zeytinyağlı Yaprak Sarma (Asma sayfası)

Zeytin Yaprağı Sarma Tarifi için 3-4 adet soğan küçük küçük doğranacak.

Zeytinyağını tencereye koyun. 2-3 küp şeker eklenip daha fazla fındıkla pembeleşene kadar kavrulur.

Biraz tuz eklendikten sonra sebze sayısına göre bir veya iki bardak pirinç yıkanır, süzülür ve kavrulur.

İlkbaharın içine konulan bir çay kaşığı tarçına biraz karabiber kırmızı biber eklenir.

Daha fazla kuş üzümü ekleyin, bir veya iki küçük domates serpin ve ekleyin ve karıştırın.

Ardından yarım bardak su ekleyin.

Pirinç suyu çekildiğinde kıyılmış maydanoz, dereotu ve naneyi karışıma ekleyin.

Her şeyi karıştırın. Soğuduktan sonra maddeyi asma yapraklarının içine koyun ve sarın.

Bir tencereye düzenleyin. En üste su ekleyin. Zeytinyağı ile gezdirin.

Kaynayınca altını kapatın. Pişene kadar bekleyin.

Soğuyunca servis yapın.

Zeytinyağı Yaprağı Mangası hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın