medyauzmani.com

Ekşi Narlı Lahana Sarma, Biber Dolma

Merhaba, bugün size pişirirken mutfağınızdan yayılan lezzetli ve lezzetli bir örtülü tarif vereceğim. Ayrıca sağlıklı bir besin olduğunu düşünüyorum.

Öncelikle lahanamızı güzelce yıkayıp geniş bir tencereye su koyalım. Tencereyi biraz ısıtalım, lahanalar serbest kaldığında yapraklarını çıkarıp ayıralım.

Daha sonra sebzeleri tek tek haşlayın (sarılacak kadar yumuşak olmaları gerekir).

Kuru biberleri yıkayıp sıcak suya atın.

Pirinci iyice yıkayalım. Soğanı ve sarımsağı soyup küçük küçük doğrayalım ve pirincin üzerine et, tereyağı, baharat, tuz, salça ve nar suyunu ekleyelim.

İyice çırpmadan ovalayalım.

Bıçakla ayıkladığımız lahana yapraklarını ve haşladığımız orta kısımlarını saralım.

Kuru biberi çamurla dolduralım.

Çıkardığımız sinir kısımlarını tencerenin dibine lahana yapraklarının arasına koyalım.

Üzerine yufkalarımızı yerleştirelim.

Biraz nane ve biraz tuz ekleyelim.

Üzerine ısıya dayanıklı bir tabak koyalım.

Yarısına kadar su ekleyip önce hafif ateşte sonra kısık ateşte kapaklar yumuşayıncaya kadar (çok yumuşak olmayacak şekilde) pişirelim.

Bir tabak alıp dolmaların üzerine nar suyu ve ayçiçek yağı dökelim. Dinlenip servis edelim.

AFİYET OLSUN:)

Faydalı bilgiler: Lahana, B, B12, C ve E vitaminleri ile potasyum, kalsiyum, kükürt, demir, bakır ve magnezyum gibi mineraller açısından zengin bir besindir. Kansızlık, astım, kabızlığa iyi gelir. Bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Pek çok faydası olan bu sayfaları sofralarımızdan eksik etmeyin. Sevdiklerimize sağlıklı yiyecekler verelim.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın