Etli Yaprak Sarma Tarifi için dondurulmuş sebzeler kullanıyorum.
Zaten çıkarmak ve sıcaklığa gelmesine izin vermek yeterlidir. Çünkü kaynatıp soğuktan kurtuluyorum.
Önceden hazırlanmış sebzeler kullanıyorsanız, biraz suda bekletebilir ve zorsa yumuşatmak için bir süre kaynatabilirsiniz.
Pirinci yıkayıp çamuru ve ince doğranmış soğanı ve ayçiçek yağı hariç diğer şeyleri düzeltelim.
Yapraklarımızı orta kalınlıkta saralım.
Bir tencereye koyalım, ayçiçek yağını dökelim, yassı tepsiyi kapatalım ve üzerini örtecek kadar su dökelim.
İlk olarak ortası kaynamaya başlayınca kısık ateşte battaniyelerimiz yumuşayana kadar pişirelim.
Ara verelim ve düz bir tabağa çevirerek tekrar yemek verelim.
Etli Yaprak hazır.
AFİYET OLSUN:)
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]