Kuru Patlıcan Salatası Tarifi, Kuru Patlıcan Salatası Nasıl Yapılır?
Kurutma, sebze ve meyveleri korumanın yollarından biridir. Kışın kuru sebzelerle yapılan yiyecekler, yazın tadına varma isteğini giderir.
Ayrıca kışın az renk olduğu için sofraya çeşitlilik katar. Kışın kuru yapraklar hazırlamak için ılıman iklime sahip bir yer seçilir.
Düzgün çıkarılmazsa küflenir ve bozulur. En popüler patlıcan ve biber çeşitleridir.
Kurutulmuş sebzeleri kullanmadan önce bir süre suda bekletmek ve biraz kaynatmak gerekir. Daha sonra kullanabilirsiniz.
Bunları, sebze dolması gibi, hatta salata ve pilav gibi yenilebilir halkalar halinde kesip kurutarak da bulabilirsiniz.
Öncelikle kuru patlıcanları ılık suda biraz bekletelim. Suyunu süzüp sıcak suya atalım ve kuruyana kadar kaynatalım.
Bir tavaya sıvı yağı koyup yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı pembeleştirelim.
Kırmızı biber ve yeşil biberleri ekleyip tazeliği gidene kadar kavuralım.
Domatesi ekleyin ve suyu bırakın, bir iki dakika bekleyin. Hadi pişirelim.
Patlıcanın suyunu sıkalım ve soğan, biber ve domates karışımına ekleyelim. 1/2 su bardağı sıcak su ekleyin.
Tuzunu atalım. Kısık ateşte bir süre pişirelim. Pişirdikten sonra soğuması için suyunu süzelim.
Bir tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
Kuru Patlıcan Salatası hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]